Blog

Noutati

Transformarea contabilitatii in instrument de analiza si control pentru manageri

Cu siguranta v-ati lovit de multe ori de situatia in care un patron este nemultumit de departamentul de Contabilitate, nu intelege la ce ii trebuie sau nu intelege diferenta intre un tariff/salariu sau altul pentru “aceeasi contabilitate”. “La ce ii trebuie lui Contabilitate, ce să inteleagă el din conturi? Este impusă de stat – dacă nu mă obliga statul nici nu mă interesa!”.

Si toate si din cauza frustărilor unui patron de a cere informatii despre business-ul lui si a i se da mereu răspuns că durează de 5-6 ori mai mult decât si-ar fi dorit el până iese raportul. Si, de cele mai multe ori, pentru asteptările lui, chiar are dreptate, mai ales că el a si implementat un soft ERP care să il ajute să aibă informatii integrate si rapide. Nu poate astepta o zi să afle cât il costă pe el cheltuielile cu flota auto. Sau cât il costă cheltuielile cu contractele cu clientii majori (IKA) pe o perioadă si nu ce introduce contabilul in “contabilitatea lui”, ci exact costurile pe baza contractelor. Sau cât il costă intretinerea unor utilaje cu tot cu echipa de intretinere. Sau in ce sunt investiti banii lui in cadrul companiei. Si după ce ii furnizati informatiile va vrea sa stie si dacă aceste costuri sunt mari, mici…e bine cum sunt, se incadrează in buget? Toate acestea el le vrea in 10-20 minute, nu in 4 ore sau chiar zile. Si poate isi doreste si să vadă intr-un tablou de bord informatiile relevante pentru afacerea lui si nu conturi contabile.

Credeti că este posibil? Cu sigurantă că da. Faptul că intr-o companie este implementat un soft ERP trebuie să constituie intr-adevăr un avantaj, dar nu este suficient. Plecând de la aceste frustări, cerinte, nevoi si neajunsuri din partea managementului, echipa Credo Business Solutions, cu experientă de peste 15 ani in management financiar in companii antreprenoriale internationale, dar si nationale, poate restructura si transforma contabilitatea in instrumentul de conducere si control al managementului si poate implementa un sistem international de raportare financiara adaptat nevoilor oricăror manageri ai companiei.

 

Cătălin Spătaru,

Managing partner SC Credo Business Solutions SRL

Add comment