Blog

Noutati

Registru de bani personali

Incepand cu data de 8 mai, utilizatorii de case de marcat sunt obligati ca la ora inceperii programului de lucru sa asigure inregistrarea sumelor de bani detinute de angajatii lor intr-un registru de bani personali, special intocmit in acest sens. Aceasta reglementare este cuprinsa in ordonanta de urgenta nr. 8/2015, iar nerespectarea acestor reglementari se sanctioneaza cu amenda de 9000 lei.

Modelul registrului de bani personali a fost aprobat prin Ordinul MFP nr. 513/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 300 din 30 aprilie 2015 si a intrat in vigoare la data publicarii. Registrul are paginile numerotate in ordine crescatoare si se semneaza pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre persoana imputernicita de acesta. Registrul de bani personali se compleaza zilnic de catre angajatii operatorului economic, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi sau modificari si fara a lasa spatii neutilizate.

Firma va notifica organului fiscal competent ca a constituit registrul de bani personali, precizand data deschiderii documentului si numarul de pagini, conform numerotarii acestora. Notificarea va trebui depusa in termen de cinci zile lucratoare de la data publicarii Ordinului MFP nr. 513/2015, adica pana pe 7 mai.

Atasat veti regasi modelul de registru de bani (pregatit pentru listare in 100 de pagini) si modelul de notificare catre ANAF.

Reg bani pers-100 pag

Model Notificare ANAF- registru bani

Add comment